Nu är det dags att sova, vi måste orka med dagen imorgon. Det är ju dags att flyga hemåt, till Sverige!

Har haft en riktigt fullspäckad dag idag, inte lugnt nångång. Men det är kul :)

Lägger inte ut några bilder nu, men har gjort det på våran Resdagbok, kolla där om ni inte orkar vänta på bilderna tills någon annan gång :)

Puss & Godnatt från Tjeckien. Imorn är det dags! Skönt att åka hem, men jag kommer sakna mycket här ifrån...

Go'morron

Fick lite sovmorgon idag, till kl 7 iaf...
Men nu är vi klara att åka iväg till skolan för att gå till frissör-avdelningen (vet inte vad vi ska göra där, klippa håret kanske), sen ska vi iväg på lite olika grejer tror jag väl.

Igår var en awesome kväll, vi träffade Simon, Patrik & Lucka. Såå underbara människor, är glad att vi har träffat dom! Blev att gå till ett The-house (ett litet mysigt hus där man chillar & dricker te), men jag fick ont i benen av sitta där i några timmar bara för vi satt på en varsin kudde. Men mys-faktorn var mycket hög! :)
Efter kl 8 gick vi en promenad till tåg-stationen för att säga hejdå till Patrik (som skulle med tåget) och dom andra, så det blev ett långt farväl. Vi ville inte lämna dom, men nu är det gjort.


Ha en bra dag!
8e och sista praktikdagen idag.

Vad har hänt idag då? Jo, Emelie & jag har fått skurit upp två stora hinkar med tomater till klyftor. Snacka om att det sved och kliade på händerna efter det..Just ja, glömde säga att vi fick hacka massa lök också,  direkt när vi kom imorse. Så började typ gråta direkt, inte kul!

Under våran rast visade Filip oss flera olika sätt hur man dekorerar med frukt & grönsaker. Han hade vunnit 5 medaljer, så han var riktigt duktig! Han gjorde fjärilar av gurka, blommor av morot och av äpple gjorde han svanar och rosor. Så nu gäller det att vi kommer ihåg hur han gjorde, så man kan visa när man kommer hem sen ;)





Hejhej

Nu är den här dagen över, nu är det ingen mer praktik i Tjeckien för oss...The end!
Kommer sakna alla suveräna människor som vi har träffat där, alla var så trevliga mot oss...och lärarna måste jag ju också nämna, dom var så gulliga som stod och log åt oss när vi gjorde någonting i köket! Kommer sakna människorna, men inte direkt praktiken.

Vi har inte fått gjort mycket alls, inte vad jag hade räknat med iaf. Visst, det är så himla svårt att kommunicera här, men vi har aldrig fått gjort någon "mat". Bara tillbehör. Det är väl det som är så tråkigt, att vi bara har fått stått och kollat på den mesta tiden.

En dag för Emelie & mig brukar se ut så här:
ca. 7.40 - Kommer in i köket, efter att ha bytt om till kock-kläder.
Vi går och tvättar händerna och väntar sedan på att någon engelsktalande ska komma fram till oss
7.45-8.00 - Antingen står vi bara stilla vid en bänk och kollar på vad alla andra gör, eller så får vi hjälpa till t.ex skära potatis eller hjälpa till med brödet.
8.00-8.30 - Frukost. Alla sitter helt slut vid matbordet, och små-äter lite grann
8.30-10.45 - Får göra småsaker, som att skära grönsaker. Baka bröd.
10.45-11.30 - Mellanmål, dagens soppa
11.30-12.15 - Stå vid disken och städa lite. Vissa dagar har vi fått slevat upp soppa till eleverna.
12.15-12.30 - Lunch för mig & Emelie, ute i matsalen.
12.30 - Praktiken slut!





Heeej!

Sitter just nu nere hos killarna med Hauta, och kollar på svensk fotboll...Eller inte jag kanske, men sitter iaf och är lite social! Så då var jag smart som tänkte att jag skulle blogga under tiden.

Imorse tog jag & Emelie bussen till praktiken som vanligt, och vi var inte direkt pepp på att åka dig. Vi visste att vi inte skulle få göra nånting och inte kunna prata engelska med någon. Men när vi kom till skolan möts vi av Filip, killen som vi var med i köket för nån vecka sen. Han gillade vi, han har till o med fixat recept åt oss! Så praktiken idag gick bra, det kändes bra att vi kunde prata med någon som förstod engelska. Vi har fått stått och rullat minst 400 bollar, som blev goda bröd. Sen har vi fått dekorera paprikor, skurit paprika och hällt upp soppa till servitriserna.

Riktigt äcklig mat i skolan, gulash! En typ gryta/soppa/eller nåt som är som ärtsoppa. Inte alls gott, får ju inte säga att det är äckligt. Men det smakade inte bra, sen var det typ nåt kött/fläsk som var till. Sen en nougat-yoghurt till efterrätt, som inte smakade som det skulle. Nej, inte okej!

Efter skolan gick jag, Emelie & Madde till torget o chillade med en glass (idag igen) på en parkbänk i solen. Awesome väder hela dagen, inget moln på himlen! Sen blev det en snabbis till Billa & lite små-shopping...
Tog sen en promenad hem själv och sen blev man tvingad av amanda att ta en promenad i staden. Så vi tog på oss våra "träningskläder" och tog en långpromenad till kyrkan som jag & emelie var till igår. Sen gick vi på en stig vid den stora kullen här i Trebíc, men den kändes inte alls lång. Men härligt att gå där i det fina vädret, sen sitta på en bänk och se ut över hela Trebíc :)
När vi kom tillbaka till centrum köpte vi oss en dricka (och en bakelse, men det behöver ju ingen veta), och satte oss och sola på torget. Seriöst, det var awesome! ♥

Så fort vi kom hem, fick Amanda nåt ryck att vi skulle ta en powerwalk till kina-restaurangen. Så det var bara att springa iväg igen, det tog bara 25 minuter. Nu är vi helt slut i benen, så nu blir det inge mer gå för oss ikväll...

Puss&Kram





Hey Ho, Let's Go!

Måste börja med att säga att den här dagen har varit hel-konstig. Iaf i början! Imorse ringde väckarklockan 05.55 som vanligt, men när vi kollar ut så är det kolsvart...det har det aldrig varit förut? Även fast det har regnat här så har det varit ljust vid den  tiden, men inte idag!
Sen fick vi tjejer för oss att det var nånting här i huset, efter att Emelie hade känt obehag när hon var i hallen och när det kändes som att någon drog i handtaget när vi skulle öppna dörren imorse +att någon på bussen hade en scary-ringsignal på mobilen... Aja, det är nog inget att bry sig om :) Men jag, jag som blir rädd för minsta lilla ljud, usch!

Tog iaf sen bussen till skolan och märkte att det var en ny grupp i köket, igen! Riktiga tråkmånsar, allihop... Har inte alls kunnat förstå mycket av vad dom sagt. Vi hade en kille som va 21, som  inte kunde mycket engelska. Men ändå envisades han med att prata med oss så mycket som möjligt, jobbigt, för vi förstod inte vad han menade! Så idag var det den tråkigaste praktikdagen någonsin, har inte fått gjort mycket. Fick skära lite kiwi & clementiner, diska och skära potatis... Booooring!!! Men vi blev iaf serverade under lunchen, vet inte varför just idag, men alla elever i skolan blev det idag, så det var lite trevligt!

Vi fick iaf sluta skapligt tidigt, 12.40... Då tog Emelie & jag bussen ner till staden typ, och tog en långpromenad runt i Trebíc, en riktig upptäcksfärd! Först en uppförsbacke, till en stor kyrka. Sen gick vi runt så vi kom tillbaka dit vi startade, sen ville vi se en judisk kyrkogård, så det var bara att börja leta i denna stad. Men vi hittade rätt direkt, när vi började gå uppför en lååång väg. Som tog oss så vi såg ut över hela Trebíc, vilken syn alltså! Tur att vi inte är höjdrädda, för det var ganska långt upp...Men väl på kyrkogården såg vi gravstenar, seriöst överallt... Vilken eftermiddag, en riktigt bra eftermiddag med upplevelser, med Emelie! :)


[Går inte att ladda upp bilder just nu, men jag lovar, bilderna kommer upp inom kort!]

Halloj!

Förlåt för dålig uppdatering, men det ska bli en förbättring!
Nu börjar man räkna ner dagarna tills vi ska åka hem, sista helgen nu. Våran helg har varit bra, träffat lite trevliga människor och bara chillat.

3 dagar kvar av praktiken. 5 dagar kvar innan vi åker hem. Jag längtar faktiskt hem, till familjen, till vännerna och till det vardagliga livet i Sverige. Jag saknar svensk husmanskost. Ska bli skönt att komma hem för en helg, innan det bär av till England.

Min lista på mat & grejer jag ska göra under nästa helg:
-Sova i min egna sköna säng.
-Träffa mina underbara vänner.
-Träffa mamma & pappa ♥
-Äta kladdkaka.
-Kolla på svenska tv-program.
-Äta tacos.
-Dricka mjölk.
-Äta mat med mycket sås.

Jag vill ha riktig mat nu, inte bara restaurangmat. Ganska lyx att äta ute varje dag, men man tröttnar faktiskt.
Nej, nu måste jag göra någonting och fördriva tiden så att jag inte saknar Sverige för mycket. Ha det bra!

pussOkram

Fick sovmorgon till kl 8 idag iaf! Så jag va pigg o glad när jag vaknade :)

9.30 blev vi hämtade med "våran" minibuss, som körde oss till en annan stad här i närheten. Där fick vi kolla runt på ett Sport Hotell, riktigt awesome! Det hade seriöst allt, bowling, tennis, volleyboll, biljard, spel-hörna, bastu, spa, stor simbassäng, restaurang och fina rum! Allt man vill ha...

Efter nån timme körde bussen vidare, till ett bryggeri. Så vi fick se hur det såg ut, med bryggeriet, hotellet och restaurangen. Gammeldags...

Sen lunchade vi i skolan där jag & Emelie praktiserar. Eleverna undrade säkert varför inte hon & ja var i köket idag, men det va kul att se dom igen...även fast alla satt och stirrade på oss när vi käkade, haha



Ahoj!

Dagen har varit bra, praktik som vanligt. Idag var Alex med oss i köket, så vi var 3 stycken från Sverige. Hade roligt, och tiden gick fort! Vi fick b.l.a baka Dumblings, typ som ett bröd. Men kladdigt på ytan, fast färdig-gräddat i mitten...Helt okej :) Fick även göra (typ som) Kroketter. Så idag var det sista dagen med den gruppen, tråkigt! I'm gonna miss them!

Har varit riktigt fint väder idag, så jag, Emelie & Alex tog en promenad till torget här i staden. Köpte oss en varsin glass och satte oss på en bänk och schtekte i solen. Riktigt härligt väder! Går inte att klaga direkt!
Efter någon timme gick jag, Alex & Amanda till skolan och mötte Pavlína, som visade oss vägen till en engelska lektion, där vi fick berätta om Sverige. Det var 5 tjeckiska kvinnor (lärare i matte och engelska), som studerar engelska, som hade massor med frågor till oss. Så det tog sin tid, rättare sagt nästan 2 timmar. Förstår varför alla elever är så dåliga på engelska här i Tjeckien, det är för att lärarna inte alls är bra. Dom kan inte ens prata engelska!

Nu ikväll käkade vi på en restaurang (så klart!), på Hampus praktikplats. Blev en lasagne med kyckling för mig, och åh vad gott det är!!!

Just ja, stackars Tom & Hampus som är sjuka nu. Båda stannade hemma från praktiken idag. Det kan ju verkligen inte vara jag som har smittat dom?! Eller? ;)
Först jag, sen Madde, nu Tom & Hampus...hmm, hur ska detta sluta?



...min morgon inte började så bra. Alarmet ringde 05.55 och jag borde ha gjort som jag har gjort dom andra dagarna, vänt mig åt höger sida, och stängt av alarmet. Men neej, inte idag, idag trodde jag tydligen att jag var hemma i mitt rum hemma hos mamma, så jag vänder mig till vänster och ska luta mig neråt och stänga av ljudet. Då tar det helt stopp och jag hör en smäll, jag slår i pannan i väggen. Duktigt av mig! Eftersom jag aldrig öppnar ögonen när jag ska stänga av alarmet, så tänkte ju inte jag på att det var en vägg i vägen.

Åh, det gör ont i min panna. Undrar varför?

Lika jobbigt att gå upp imorse med, känns som man fortfarande sover när man gör sig i ordning. Höll på att somna på bussen också, men men. Dagen har gått fort, har fått gjort ganska mycket på praktiken. Först fick vi börja med att göra i ordning massvis med baguetter till eleverna, sen fick vi göra lite blandade grejer. Skära paprika, servera soppa och städa lite grann. Imorn är det sista dagen med den här gruppen som vi är med nu, sorgligt!!! Kommer ju sakna dom...

Så fort Emelie & jag kom hem, var det att snabbt göra sig i ordning, sen iväg till skolan här i närheten och träffa några tjeckier. Det var 4 tjejer, kommer inte ens ihåg namnen, men dom va inga speciella. Kunde typ ingen engelska, och fnittrade åt allting (värre än mig faktiskt, då är det illa! haha). Vi tog bussen till bowlinghallen, och sen fick vi vänta ett tag innan vi fick börja bowla. Det var verkligen ingen bra tid att bowla på, man var hungrig och så himla trött efter praktiken. Så jag orkade inte anstränga mig. Kostade ungefär 12 svenska kronor/timme, riktigt billigt! Men det kändes inte likadant att bowla, som hemma, tror golvet var annorlunda, haha!
Så nej, det var inte så kul att bowla som jag hade räknat med.

Nu ska vi snart börja röra oss mot nån restaurang, igår blev det pasta med kyckling & curry. Undrar vad det kan bli idag då?!

[Syns det att vi gillar vädret eller?, sooool!!!]



Nu är det sent, jag måste sova!
Har varit en bra dag på praktikplatsen, vi hade en ännu bättre tolk idag. Han visade oss runt och förklarade massa saker. Fick lära honom svenska ord också, riktigt kul!

Har fått pressat potatis förhand, skurit het kyckling och sorterat disk.. Inte så mycket, men ändå en bra dag!

Restaurangbesöket ikväll blev på Holiday, där vi käkade första dagen då vi kom hit. Trevligt ställe faktiskt, med god mat! Blev pasta med kyckling & curry för min del...

Nu ikväll har jag, Amanda, Alex & Tom kollat på film. I rymden finns inga känslor, vi hann inte (orkade inte) kolla klart på hela, men imorn fortsätter vi.

Nu måste jag sova, så jag orkar upp imorn 05.55, som vanligt! Och hoppas Emelie & Madde kommer hem snart, så dom inte behöver störa så mycket. Undrar vart dom är? I Trebíc hoppas jag iaf, haha

Natti ♥



[Soligt väder idag med, riktig vår-värme! Det gillas extremt]
Äntligen är det fina vädret tillbaka! Riktigt soligt och varmt ute :)

Hade 2a praktikdagen idag, och ny vecka betyder en annan grupp i köket. Så Emelie & jag fick en chock när det var nya människor som vi skulle jobba med. Och idag var det ingen från köket som kunde engelska, så dom tog in nån elev från Hotelll & turism-programmet tror jag, som skulle försöka översätta lite grann. Han va inte så bra, så det var svårt att förstå vad alla menade. Han som inte ens gillade att göra mat (berättade för oss), fick vara med i köket hela dagen, bara för våran skull!

Vi fick iaf hjälpa till att göra massvis med pajer/pizza. Inga speciella pizzor, det var som en pajdeg (smulpaj) med persikor i, typ. Sen fick vi hjälpa till att skära kött i småbitar, till dagens soppa. Måste bara berätta att dom gör riktigt goda soppor här! Sen fick vi putsa potatis, som i fredags. Inte så mycket att göra, men det duger väl!

Så idag har vi träffat massa nya människor igen, och dom flesta är väldigt snälla av sig. Känns som man får massor av uppmärksamhet när man är praktikant i något nytt land. Dom försökte iaf prata, använde engelska-lexikon igen! Mest killar, tjejerna var så tysta och blyga...Men det är kul när eleverna härmar oss, med våra speciella uttryck. -Äschh -OMG -Jajaja

[Sitter och käkar jordgubbar, mums! Kostar ungefär 4 svenska kronor för en förpackning]
Tänkte visa er hur det ser ut här, så det här är tjejernas rum. Jag, Emelie, Madde & Amanda bor på övervåningen längst upp. Vi har en avlång hall, två sovrum och ett badrum! Jag & Emelie delar på ett rum och Amanda & Madde på det andra. I vårat rum finns det inget kylskåp, så vi delar med dom andra. Tv har vi, men den är max 20 cm hög, haha! I badrummet har vi ett fint badkar, lite lyxigt så där!


[Emelies & min säng]


[Fönstret som är precis ovanför min säng, så brukar kunna ligga och kolla på stjärnorna(när det är moln-fritt), men kan vara störande på morgonen, när det börjar bli ljust!]


[Har då aldrig sett så stora kuddar, verkar som det är modernt här Tjeckien! Har bara sett den här storleken på alla kuddar på de olika hotellen]


[Andra delen av vårat rum, (söt Amanda)]


[Fönstren, helt okej utsikt!]


[Utsikten, hus och berg längre bort!]


[Tjejernas badrum, ganska stort, men ändå för litet för oss 4 tjejer, förstår inte varför?!]


[Amanda & Maddes rum]

För 1 vecka sen skulle jag åka till Tjeckien imorn. Och nu har det redan gått 7 dagar, det har gått så sjukt fort! Känns som det nyss var måndag...men den här veckan kanske går lite långsammare för att vi ska praktisera måndag-torsdag. Så ikväll blir det väldigt tidigt i säng, måste orka upp imorgon!

Igår kväll träffade vi några människor här ifrån, b.l.a Patric & Lucy. Vi snackade och hade väldigt trevligt! Känns som vi pratar engelska hela tiden här, så undrar om jag kommer fortsätta prata engelska när jag kommer hem till Sverige igen, haha

Men idag har det varit en riktig slappar-dag. Tog en promenad till Billa och köpte bröd och yoghurt tills imorn bitti. Så nu ska vi sätta på en film, efter det måste vi nog sova. Natti ♥







Vi har träffat två riktigt snälla människor, Patric & Lucy. Mötte upp dom vid skolan och sen tog vi en promenad till Phiasco där vi tog oss en varsin pizza. Kul att kunna prata med några som är duktiga på engelska.
Och vad händer ikväll då? :)

Idag är det lördag, ingen praktik! Men ändå har vi ett schema att följa, så idag ska vi till någon pub med några tjeckier och äta mat. Har ingen aning om vilka det är, men våran handledare sa att vi skulle möta några utanför skolan. Så det är vad vi ska göra idag, men kanske ska iväg och handla på Billa först, kylskåpet börjar bli tomt!

Mums, risifrutti med choklad ;)

Åh vad jag & Emelie är glada, vi kan knappt sitta stilla. Så det betyder ju att det har varit en riktigt bra dag på praktiken!

Bussen till skolan gick bra, vi hittade direkt! Och jag tror vi typ är "kända" på deras skola, eftersom dom flesta kollade väldigt mycket på oss så fort vi gick förbi någon. Så när vi kom in i matsalen där vi skulle praktisera blev vi omhändertagna av en speciell kille (Philip). Alla, verkligen alla, kollade på oss och skrattade. Men dom verkade ändå väldigt trevliga! Det var svårt att prata med honom, men han kunde iaf lite engelska. Vi fick inte göra så mycket, men det vi fick göra under dagen var att putsa potatisen & dela den och göra en vegetarisk/grönsaker-rätt till 11 personer. 

Så gulliga elever som verkligen försökte prata engelska, de använde till och med engelska lexikon för att kunna göra sig förstådda! Så fort det var något inte Philip kunde säga, sa han "Wait, one moment"... och sen gick han iväg och kollade i lexikonet. Det var ju ett antal gånger, haha!

Under dagen kom det dit en till kille (som förmodligen var försenad), han kunde typ flytande engelska. Så vi hade två stycken att prata med. Pratade med båda killarna ganska mycket och dom översatte vad de andra eleverna sa på tjeckiska. Har kommit underfull med att tjeckiska ungdomar är som oss svenskar, väldigt "bra"(speciell) humor och lyssnar på samma musik som oss. Jag gillar't !!!!!
Känns som det alltid blir sena kvällar, eftersom vi äter ute varje kväll så vi inte kommer hem förän 21-21.30...
Men ännu en mysig kväll, fast bara bara vi tjejer, men utan Madeleine :( Hon låg hemma och sov, stackarn, som är sjuk. Tror jag har smittat henne! Men blev iaf mat på en riktigt bra pizzeria/restaurang, där Hampus ska praktisera. Dit ska vi flera gånger! Såå mysigt :)

Nu måste vi släcka ner, för imorn är det tidig uppstigning! Då börjar våran praktik på riktigt, hoppas på en lyckad dag!

Natti ♥

[Har ni sett våran goda efterrätt på restaurangen, färsk frukt med smält choklad! Går inte att beskriva hur gott det var!!!]


Nu är vi hemma igen. Har varit fullt upp hela dagen!

Imorse åkte vi runt till våra praktikplatser, så jag & Emelie fick hälsa på lärarna och eleverna i skolan som vi ska praktisera på. Det var ingen som kunde prata engelska där, men imorn skulle det iaf vara 2 elever som skulle få prata med oss, bra! Börjar klockan 8 varje dag och vi får frukost där. Det verkar nice :)
Fast det dåliga är väl att vi måste ta bussen 7.03 en bit här ifrån. Så det blir knappast någon sovmorgon dom kommande dagarna!

Senare lunchade vi på en annan skolas restaurang. Bra mat där med! Soppa till förrätt, kyckling till varmrätt och en "drink" till efterrätt. + att vi fick en varsin kaffedrink, så då tog jag en typ Caffe Latte med choklad. Börjar tycka det är gott :O haha

Har skaffat busskort nu iaf, så nu kan jag, Emelie & Tom åka hur mycket buss vi vill i 2 veckor, nice ju! Men det var ganska komplicerat, var till o med tvungen att ta ett kort. Så det är verkligen ett "riktigt" plastkort.


Nu på eftermidda'n har vi träffat två tjeckiska tjejer. "Ratka" & "Monika", 15 & 16 år gamla. Lite blyga i början, men efter några timmar blev de mer sociala. Vi fick lära oss tjeckiska, och dom svenska. "Hur mår du?" var tydligen svårt att säga. Det enda dom kom ihåg var "bra!" . Blev att vi fikade med te och shoppade.

Om ni undrar varför vi just träffade dom tjejerna, så stod det på vårat schema att vi skulle till ett Thé-house med några studenter här ifrån. Så vi mötte upp de tjejerna. Och nästa gång lär det bli nya studenter här ifrån. Alltid trevligt med nytt folk! :D






Go'morron alla glada!

Har precis käkat frukost i rummet, inge kul att käka frukost med killarna när dom sover så länge...
men men, tråkigt väder ute. Så snart ska vi ställa oss utanför ytterdörren och vänta på Pavlina, som ska visa oss våra praktikplatser idag. Tror vi ska få busskort också, det lär ju behövas!

Det är ganska jobbigt att vara förkyld, när man vet att man inte kan vila nånting under dagarna. Så det blir ju inte direkt bättre. Så ja, jag är sjuk! Så typiskt mig, så fort jag gör nånting kul så blir jag dålig :( Aja, det är bara att gilla läget!

Nu ska jag ta och göra mig i ordning. Sen vänta. Blir säkert en bra dag idag också!

Just ja, vi hade en riktigt trevlig kväll igår, när vi firade Madde på restaurangen. Blev en 2-rätters! Helt klart godkänt :)





Jag ska då aldrig köpa något mer tjeckiskt choklad, det smakade verkligen illa. Om ni vill veta vad det verkligen smakar, så smakar det PLAST! Att tugga plast, usch! Aldrig mer, så nu får jag slänga mina 2 chokladkakor och gå iväg till affären och köpa nån riktigt choklad!

Det var då verkligen en B-variant på choklad.
Jag som älskar choklad...

Rekommenderas EJ!

Måste tyvär säga att det inte är lika fint väder idag! Hade lite sol imorse iaf, men under dagen kom molnen fram och så kom det där regnet också :( Men har iaf haft en bra dag med mycket sevärdheter & lite dyr shopping på köpcentret i staden Brno (fast jag köpte faktiskt ingenting, förvånade?!)

Värmen finns iaf här, man behöver inte direkt frysa, det är riktigt skönt! Men har precis bloggat på våran resdagbok, så jag kmmer knappast skriva likadant här med, det blir ju som att kopiera. Då blir det tråkigt! Så ni kan lika gärna gå in på resdagboken.se och söka på EMB2011...



En lång dag idag med, med mycket nya & intressanta grejer!

Har haft en trevlig eftermiddag/kväll med gänget (som alltid) med lite shopping & god mat (pizza idag med, inte bra!)... Men nu är alla helt slut, imorn är det dags för nya äventyr. Klockan 7.15 går tåget mot Tjeckiens näst största stad. Där ska vi bli guidade och kolla runt lite, kanske lite shopping också? haha
På torsdag är det ännu en till chill-dag, då blir det att kolla runt på våra praktikplatser som vi börjar på på fredag. En mjukstart på denna resa alltså!

Praktikplatser:
*Jag & Emelie på skolans restaurang!
*Amanda & Madde på en annan skola, längre bort!
*Killarna på olika ställen runt om i Trêíc, ensamma!

Just ja, här har ni våran resdagbok där vi bloggar lite, vi har inte kommit så långt, men är på god väg!
Så gå in på den här LÄNKEN och följ våran resa i Tjeckien/England (gjord av mig, Emelie & Madde)... Enjoy!

Natti ♥

Nu blir det shopping i solen med brudarna! Får se om jag hittar nåt fint :D
Och sen blir det middag, på nån restaurang.

Måste bara säga att det inte är många som kan engelska här, dom förstår inte vad vi säger :(
Så det är nog det sämsta... men men, det är väl bara att ta det man vill ha, sen betala för det och se glad ut :)




Rundtur i Trebíc hela dagen!

Skolan, Restauranger, Hotel och hostel & Grand Hotel!







Små dörrar?


Lunch på skolrestaurangen. Vi blev serverade av 1or!
Nu är jag glad!!! Vi har fått internet på vårat pensionat :D

Allt är suveränt här nere i Tjeckien! Flygresan gick bra men det tog ett tag att komma fram till Trebíc, var inte framme förän kl 10 igår kväll. Och så fort vi kom fram fick vi skjuts till en mysig restaurang (Cafebar Holiday), som hade riktigt bra mat. Så himla god pizza, för ungefär 20 svenska kronor. Det är sjukt billigt här nere, så det kanske blir lite shopping senare? ;)

Haha, min resväska vägde "bara" 21,3 kg (maxvikt var 23kg), så jag har ju nåt kilo att handla för här. Idag har vi haft en sightseeingtur i stan, så nu hittar vi iaf till supermarket, skolan och butikerna! Alltid nåt! Så har suttit och trängts med Amanda & Madde i minibussen flera timmar, mysigt! haha Har iaf haft en riktigt varm dag, massor med plusgrader! Och soligt hela dagen, det är riktigt nice!


Amanda som inte gick upp sin väska, så var tvungen att använda saxen. haha!


På väg in i flygplanet!


Boysen





[Fler bilder kommer]
Har internet på vårat "vandrarhem", men har inte hunnit fixat det än! Så nu bloggar jag från min iPod! Sitter på Grand hotell just nu, haha :) 19 grader & soligt här i Trebic (och klockan är bara 10), riktigt nice... Alla hälsar !!! Ha det bra så länge , puss o kram <3
Idag är det dags! Jag & dom andra 6 åker till Tjeckien.
Förstår fortfarande ingenting, men det är väl bara att hänga med och låtsas som om jag ska till nåt okänt ställe med min stora rosa resväska! Att jag ska vara borta, i 3 veckor (sen 2 veckor),det är overkligt.
Har aldrig varit borta så länge, speciellt inte från min familj...

Men som ni förstår så blir bloggen lite ouppdaterad under dagen. Först tåg 11.52 från Eskilstuna C - nåt ställe.
Sen vänta en halvtimme på tåget som tar oss direkt till Arlanda. Flyget lyfter 16.46, så vi är framme vid 6 nån gång. När vi är framme i Prag tar det ungefär två timmar med bil innan vi är framme i Trêbíc.

Så ikväll är vi framme! Ska försöka blogga så mycket jag kan :)

Men ha det bäst nu, så hörs vi snart igen!

SEE YOU LATEEEEER
♥     ♥     ♥
Nedräkningen blir kortare & kortare. Om 29 timmar går tåget här ifrån E-tuna. Och vi är inte framme i Trêbíc förän runt 8 tiden imorn kväll. Så lär bli en lång dag!

Har iaf varit duktig och sökt lite sommarjobb idag. Plus att jag förstås har packat, har fått vägt min väska minst 5 gånger. Hade för mycket tunga saker med tydligen, så jag fick rensa bort lite. Så nu känns det som om jag inte har nånting med längre, även fast den väger över 20 kg. Jag förstår verkligen inte vad det är som väger så mycket?!

Aja, blir en lugn kväll ikväll, tror jag väl. Har fixat det mesta för morgondagen. Så ska väl koppla av nu, och försöka och inte tänka så mycket, haha.

See u later ♥

Det är overkligt!!!
Imorgon åker jag till Tjeckien och stannar där i 3 veckor. Det kommer bli riktigt roligt, men är hur nervös som helst. Min dag igår bestod av att packa min stora väska och den är redan full (även fast jag inte är klar än)... Men jag hoppas iaf att jag ska kunna stänga den sen. Så idag fortsätter jag, måste få ner alla kläder som jag tvättade igår. Jag tvättade hela dagen igår kändes det som!
Skrev med Martin igår på Facebook (en kille från Tjeckien som va på praktik här i E-tuna förra året), som berättade att vädret var soligt och 11 grader plus där i Tjeckien! Det är ju bra, då slipper jag ta med vinterjackan. Skulle ju vara skönt om vi fick känna av den värmen, och våren!

Men men, inte långt kvar nu. Och jag börjar få resfeber?!


Hade iaf en trevlig hemma-kväll igår med mamma, moster & lasse. Blev att kolla på finalen i melodifestivalen, och Eric Saade vann! Själv tyckte jag att Saade & Danny var bäst, och båda kom bland top 3. Första gången som jag tyckte vinnaren var värdig... men Danny och Eric Saade är väl båda tjej-favoriter, eller? ;) hehe




Har inte haft något internet, på hela dagen! Tråkigt va!
Jag gick upp halv åtta imorse (även fast jag har sovmorgon till halv två), för att Svenne skällde utanför dörren & sen började dom borra i väggarna här i huset, irriterande...så stängde dom av internet för mig, så kunde inte sitta vid datorn heller. Tråkig början på dagen.

Men sen vände det...

Jag åkte iväg å träna på gymet i nån timme, riktigt skönt att förbränna lite kalorier. Snart kan jag ju inte träna mer, på flera veckor, så måste passa på nu...
Sen iväg till skolan och köra ett pass i varmköket. Jag & Tove hade rödingfilén & (kycklingen)...Mycket stress, men riktigt roligt!

Har hört att det är flera som redan har börjat packa tills på måndag. Jag börjar få panik, jag har knappt kommit nån vart?!

Har iaf en stor resväska, lite småsaker som jag ska ha med & tjeckiska pengar!
Resten tänkte jag packa i helgen!



Hello Everyone!

Haft en bra dag, känt mig väldigt positiv till allt. Men det kanske var för att solen sken så fint imorse, kunna känna något vårtecken... Det måste seriöst vara det, för nu är det sämre väder igen (regn!), och nu är jag inte lika pigg längre, haha 

Men iaf, har gjort en hel del Fond i köket, i skolan idag. För min del blev det fiskfond, så fick skära av huvuden från fiskarna och slå sönder dom med en kniv typ. Det låter väl kul? ;) Chill-dag idag alltså!

Efter skolan blev det shopping ♥ Handlade lite smått & gott (speciellt till resan). Nödvändiga saker! +att jag köpte en vårjacka. Har kollat på jackan flera gånger på nätet, så ville se den i verkligheten nu. Det fanns bara en kvar av de marinblå jackorna, och det var rätt storlek... det kan ju bara betyda en sak; den skulle vara till just mig?!



[Orkade inte ta kort på jackan, men så här ser den ut iaf! Från h&m]
Det är ju inte varje dag man får äta en semla, så idag var det dags att vara lite onyttig.
Fick en semla när jag kom hem från övningskörningen (som för övrigt gick väldigt bra!)
Första & kanske sista semlan för i år, vem vet?! ;) Den smakade iaf riktigt gott!

Men nu är det slut på det onyttiga, för den här gången iaf...

Är hemma en snabbis, för snart drar jag till trafikskolan och övningskör!
Ingen speciell dag idag känns det som...bara matte-lektion, sen till MDH (mälardalens högskola) för lite info.

Men vi höres senare!! byee
Idag, är det bara EN vecka kvar. Nästa måndag, då åker jag & dom andra utomlands! Börjar få lite resfeber tror jag... haha

Fullt upp denna måndag. Skola, träning & ridning. Sista gång jag red ikväll, på 7 veckor. Hur ska jag klara mig utan det?! Lite sorgligt faktiskt :(

Känns som jag ska hinna med mycket innan jag åker. Bara 7 dagar kvar. Har massor kvar att göra?! Måste shoppa en hel del innan, som jag måste ha med mig. Men största problemet just nu är väl Internet där borta. Måste verkligen kolla upp så dom har trådlöst internet, för hur ska jag annars kunna klara mig? Jag kan ju inte klara mig utan bloggen i flera veckor, och verkligen inte facebook ;) Aja, hoppas det löser sig!

Och tänk allt som jag kommer sakna här hemma. Jag kommer ju sakna en hel del.
Mamma, pappa, släkten, vännerna & mina husdjur... ♥

Övningskörning på stor väg
Plugg
Jordgubbar & grädde
&
Promenad i det härliga vädret...

det är vad jag har spenderat min helg med. Riktigt bra, alltså!







Igår, den 5 mars. Då var det Ida's födelsedag. 18 år, ett riktigt stort grattis till henne!!! :D
Nu är hon myndig, och får göra nästan vad hon vill...

Aja, vi firade henne på Bamboo City där vi käkade mat, sen till First Class å fika lite. Myys. Tror hon blev nöjd över alla sina presenter iaf ;)

men. GRATTIS IGEN IDA ♥ ♥ ♥

SUSHI



[ Ida öppnar mitt paket, undrar vad det kan vara? ;) ]

[Hmm...]

Nemen kolla, min present ; .. Ida med sina svarta vinglas & vin.. 
Hoppas du blev nöjd!


Efterrätt på First Class. Mumma!
Pecancheesecake för min del...


Har haft en riktigt bra skoldag. Har äntligen gjort klart min argumentation i svenskan, och allt gick superbra :)
Och under de 2½ håltimmarna gick jag iväg och träna på gymet, så har både varit med på idrotten (med massa kondition & styrka) + träning !

Sista serveringen igår! Blev ett bra avslut på min kurs tyckte jag. Har visat vad jag har gått för! Och fick reda på att jag fick MVG på serveringsprovet som jag gjorde i onsdags. Såå, undrar vad jag får för betyg i servering?!

Snart ska jag åka till pappa. Stannar där hela helgen, så min blogg läggs väl lite åt sidan, (igen?) Imorn blir det att fira Ida, som fyller 18♥

[Förlåt för att jag inte lägger ut några bilder. Men det ska bli ändring på det!]
* Solig dag * Serveringen gick bra
* Bowling med alla mina underbara vänner * 13c på Spicy Hot

Måste bara berätta att jag kom 2a på bowlingen iaf! Känner mig riktigt stolt, bara för jag slog både Mathias & Hampus. Vi var 9 stycken som bowlade, och jag kom 2a ;) hehe



Jag är i full gång, hela tiden känns det som.
Har övningskört med pappa idag, gick faktiskt bra. Känner mig mer och mer säker på att sitta i bilen och köra nu. Det är ju skönt, o inte behöva vara nervös hela tiden :)

Sen var det möte i skolan ikväll, angående våran utlandspraktik till Tjeckien & England. Vi åker ju om två veckor typ, det känns riktigt overkligt. Men det är ju sant! Det kom till och med dit en kille som pratade engelska (från Tjeckien), som berättade ganska mycket bra saker, som man behövde veta!
Är taggad på att åka nu faktiskt. Eller nej, måste bli klar med mitt plugg först!

Och nu ikväll, efter mötet, har jag pluggat (som vanligt?). Har serveringsprov imorn, men jag hoppas det kommer gå bra iaf. Inte så svårt hoppas jag!

Kanske ska göra mig klar, och sen sova. Ska servera hela dagen imorn.

Gooodniiiight
-Sovmorgon till 10.00

-Skooooola

-Stan med pappa

-Övningsköra

-Möte


Fullt upp hela dagen. Men bloggar ikväll, när jag kommer hem igen :) Så var inte oroliga!


[Bildbrist]